Sinds 2008 is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van een woning ouder dan 10 jaar een energielabel te overhandigen. In 2015 hebben alle Nederlandse huiseigenaren een voorlopig energielabel van de Rijksoverheid ontvangen. Het voorlopige label moet definitief gemaakt worden bij verkoop of verhuur; anders kan er een boete tot maximaal 405 euro worden opgelegd.
​​​​​​​Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van een woning, wat van belang is voor energiekosten, wooncomfort en het milieu.  Huizenkopers hechten steeds meer belang aan de energiezuinigheid van woningen. 
Taminiau bouw & energieadvies kan een grondige inspectie uitvoeren om de isolatie en energiezuinigheid van een woning te beoordelen. We evalueren ook het binnenmilieu, inclusief zaken als ventilatie, vocht, schimmel en geluidsisolatie.Verbeteringen op basis van de inspectie kunnen niet alleen energiebesparingen opleveren maar ook het wooncomfort verbeteren.
Een energielabel is verplicht en nuttig voor kostenbesparing en wooncomfort, vooral bij dagelijks gebruik van de woning of het pand. Wij bieden betrouwbaar energieadvies en binnenmilieu profielen, wat problemen en onnodige kosten op de lange termijn kan voorkomen.
​​​​​​​
Back to Top